Pošumavská kulajda

40 min.
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
238 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
16 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Přibližně půl hodiny před vařením promyjeme 15-17 g sušených hub, dáme je do misky a zalijeme vodou (2 dl). Necháme je bobtnat 30 minut.
  • 2
    Oloupeme a omyjeme brambory. Nakrájíme je na kostičky, dáme do hrnce s 8 dl vody, 1.5 lžičkou soli a kmínem. Houby i s vodou přidáme k bramborám a společně je vaříme 20 minut.
  • 3
    Poté přilijeme kysanou smetanu, ve které jsme rozkvedlali vejce s pepřem. Vaříme další 3-4 minuty, přimícháme omytý, drobně pokrájený kopr s pažitkou, polévku podle chuti dosolíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 13. 11. 2016
Pošumavská kulajda
Jedna z neoblíbenějších polévek. Skvělá houbová chuť a mléčná jemnost, to je to, co tuto polévku proslavilo. Hodnotím kladně :)