Pošumavská kulajda
40 min.
Ingredience
- 17gramůHouby sušené
- 1litrVoda pitná
- 400gramůBrambory
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaKmín celý
- 2,5decilitryZakysaná smetana
- 2kusyVejce slepičí
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceKopr čerstvý
- 0,5lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
238 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
16 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Přibližně půl hodiny před vařením promyjeme 15-17 g sušených hub, dáme je do misky a zalijeme vodou (2 dl). Necháme je bobtnat 30 minut.
- 2Oloupeme a omyjeme brambory. Nakrájíme je na kostičky, dáme do hrnce s 8 dl vody, 1.5 lžičkou soli a kmínem. Houby i s vodou přidáme k bramborám a společně je vaříme 20 minut.
- 3Poté přilijeme kysanou smetanu, ve které jsme rozkvedlali vejce s pepřem. Vaříme další 3-4 minuty, přimícháme omytý, drobně pokrájený kopr s pažitkou, polévku podle chuti dosolíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 13. 11. 2016
Pošumavská kulajda
Jedna z neoblíbenějších polévek. Skvělá houbová chuť a mléčná jemnost, to je to, co tuto polévku proslavilo. Hodnotím kladně :)