Potato skins Ambiente
55 min.
Ingredience
- 2kilogramyBrambory
- 350gramůTvaroh jemný
- 350gramůMáslo pomazánkové
- 30gramůPažitka
- 20gramůChilli paprička
- 10gramůOlej olivový
- 10gramůSůl
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
288 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
14 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
5 g
Cukr
162 mg
Postup přípravy
- 1Větší hladké stejně velké brambory ve slupce důkladně kartáčkem omyjeme a dáme je přibližně na 15 minut (podle velikosti) do trouby rozehřáté na 180 °C.
- 2Upečené brambory po délce rozpůlíme a vydlabeme, aby na slupce zůstala jen tenká vrstva brambor. Vydlabaný vnitřek můžeme použít na šťouchané brambory nebo na bramborovou kaši.
- 3Dále budeme používat jen slupky. Pokapeme je olivovým olejem, posolíme mořskou solí a dáme zapéct na 8 minut do trouby předehřáté na 180 °C.
- 4Mezitím vyšleháme tvaroh s pomazánkovým máslem a nadrobno nakrájíme pažitku a chilli papričky.
- 5Dokřupava opečené brambory naplníme tvarohovou pomazánkou a posypeme směsí pažitky a chilli papriček.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 6. 5. 2017
Potato skins Ambiente
Hned zítra vyzkouším 😁