Prachatická kudlaná polévka s hnědými hříbky
45 min.
Ingredience
- 2decilitrySmetana zakysaná15%
- 500gramůBrambory
- 200gramůHříbky čerstvé
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaKmín celý
- 5kusůPepř černý celý
- 1lžíceMouka pšeničná hrubá
- 0,5lžíceOcet kvasný lihový
- 1,5lžíceKopr čerstvý
- 4kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
173 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
6 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Oloupané a omyté brambory nakrájíme na malé kostičky. Hříbky s hnědou hlavičkou (suchohřib hnědý) očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky.
- 2Brambory a hříbky vložíme do hrnce, zalijeme je 1 litrem hovězího vývaru, přidáme sůl, kmín, celý pepř a vaříme 15-17 minut doměkka. Ve smetaně rozkvedláme dohladka hrubou mouku, kterou zamícháme a povaříme 4-5 minut. Polévku dochutíme octem, přidáme kopr a podáváme. Do každé porce položíme teplé vajíčko uvařené na hniličku a oloupané.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.