Pravá selská bramboračka
0 min.
Ingredience
- 100gramůZelenina kořenová
- 1špetkaKmín celý
- 1špetkaMajoránka
- 1lžičkaPetržel - nať
- 100gramůHouby čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1stroužekČesnek
- 60gramůJíška instantní
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100gramůKapusta hlávková
- 0,5kilogramBrambory
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1123 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
67 g
Sacharidy
111 g
Vláknina
20 g
Cukr
59 mg
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě.
- 2Během vaření přidáme jemně nakrájenou kořenovou zeleninu, kmín, majoránku a spařenou nakrájenou kapustu.
- 3Když se polévka začne vařit zahustíme jí tmavou jíškou a dovaříme. Přidáme na másle podušené, nadrobno nakrájené houby, prolisovaný česnek, pepř a petrželku.
- 4Dle chuti osolíme.
- 5
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 9. 9. 2015
Pravá selská bramboračka
Pravou selskou bramboračkou bych tento recept nenazvala z toho důvodu, že se zahušťuje instantní jíškou. Chtěla bych kdysi vidět selku, která si nedělala svou vlastní jíšku buď ze sádla nebo z másla, nebo taky z loje. Instantní věci na zahušťování snad ani neexistovaly. 😬 Jinak v ingrediencích je velký nepoměr - váha surovin na jednu porci. Je to více porcí než jedna. Udělala jsem změnu, že jsem zahustila domácí jíškou. Zeleninu jsem přidala hned v začátku vaření a majoránku přidala až na úplný konec, aby zůstala voňavá. Houby se můžou mimo sezónu použít i podušené a zmrazené nebo sterilované ve sklenicích.