Pravá selská bramboračka

0 min.
Česká republika
Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1123 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
67 g
Sacharidy
111 g
Vláknina
20 g
Cukr
59 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě.
  • 2
    Během vaření přidáme jemně nakrájenou kořenovou zeleninu, kmín, majoránku a spařenou nakrájenou kapustu.
  • 3
    Když se polévka začne vařit zahustíme jí tmavou jíškou a dovaříme. Přidáme na másle podušené, nadrobno nakrájené houby, prolisovaný česnek, pepř a petrželku.
  • 4
    Dle chuti osolíme.
  • 5

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 9. 9. 2015
Pravá selská bramboračka
Pravou selskou bramboračkou bych tento recept nenazvala z toho důvodu, že se zahušťuje instantní jíškou. Chtěla bych kdysi vidět selku, která si nedělala svou vlastní jíšku buď ze sádla nebo z másla, nebo taky z loje. Instantní věci na zahušťování snad ani neexistovaly. 😬 Jinak v ingrediencích je velký nepoměr - váha surovin na jednu porci. Je to více porcí než jedna. Udělala jsem změnu, že jsem zahustila domácí jíškou. Zeleninu jsem přidala hned v začátku vaření a majoránku přidala až na úplný konec, aby zůstala voňavá. Houby se můžou mimo sezónu použít i podušené a zmrazené nebo sterilované ve sklenicích.