Pražma na pórku s mandlemi
40 min.
Ingredience
- 80gramůMandle
- 4kusyMrkev kořen
- 4kusyPórek
- 10kusůRajčata
- 1,5lžičkySůl
- 1lžičkaPepř bílý
- 1,5lžíceChilli omáčka
- 1lžícePetržel - nať
- 4lžíceOlej olivový
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 300gramůRýže dušená
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 1kilogramPražma
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
831 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
24 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
17 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé (chlazené) plátky Pražmy omyjeme, osušíme, zbavíme kostiček, nakrájíme na proužky dlouhé okolo 5 cm. Dáme je do mísy, kousky ryby osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a olivovým olejem, necháme chvíli v chladničce.
- 2Mezitím si očistíme a omyjeme pórek s mrkví. Zeleninu pokrájíme na kroužky. Červená sherry rajčata omyjeme a rozkrájíme na poloviny. Mandle spaříme ve vařící vodě a sloupneme je.
- 3Ve woku si rozpálíme olivový olej a plátky ryby restujeme na straně s kůží. Rybu vyjmeme a odložíme na talíř. K zbylému oleji přidáme lžíci másla a na rozehřátém tuku za stálého míchání prudce osmažíme pórek s mrkví, přidáme mandle, kečup, chilli omáčku a rajčata. Promícháme, vrátíme na zeleninu plátky ryby, opatrně promícháme, posypeme petrželovou natí a necháme smažit ještě minutu.
- 4Pražmu podáváme s dušenou rýží.
- 5
- 6
- 7
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.