Pražma pečená v solné krustě

85 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
930 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
64 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
3 g
Cukr
181 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do pekáče nasypeme polovinu mořské soli, na ni položíme zvenčí i zevnitř omytou, papírovými utěrkami osušenou pražmu, jejíž tělní dutinu jsme vyplnili petrželkou, šalotkou, estragonem a česnekem. Rybu posypeme druhou polovinou soli tak, aby byla zcela zakrytá a pečeme 25 minut v troubě předehřáté na 220°C.
  • 2
    Mezitím si připravíme citronovou omáčku: Citronovou šťávu a šalotky zvolna dusíme 5 minut, zesílíme oheň a vaříme, dokud se množství šťávy nesníží na polovinu. Opět zmírníme oheň a za stálého míchání přidáváme máslo, dokud se zcela nezapracuje do šalotky a omáčka nezhoustne. Omáčku osolíme, opepříme a udržujeme v teple.
  • 3
    Rybu vyndáme z trouby, necháme 5 minut odpočinout, vyloupeme ji ze soli, položíme na mísu a obložíme klínky citronu a bylinkami.
  • 4
    Servírujeme s citronovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.