Pražma pečená v solné krustě
85 min.
Ingredience
- Citronová omáčka
- 2kusyŠalotka
- 4lžíceCitronová šťáva
- 300gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- Obloha
- 1hrstBylinky čerstvé - svazek
- 2kusyCitrony
- 2kusyŠalotka
- 1hrstPetržel - nať
- 2kilogramySůl mořská
- 2stroužkyČesnek
- 1000gramůPražma
- 0,5hrstEstragon
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
930 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
64 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
3 g
Cukr
181 mg
Postup přípravy
- 1Do pekáče nasypeme polovinu mořské soli, na ni položíme zvenčí i zevnitř omytou, papírovými utěrkami osušenou pražmu, jejíž tělní dutinu jsme vyplnili petrželkou, šalotkou, estragonem a česnekem. Rybu posypeme druhou polovinou soli tak, aby byla zcela zakrytá a pečeme 25 minut v troubě předehřáté na 220°C.
- 2Mezitím si připravíme citronovou omáčku: Citronovou šťávu a šalotky zvolna dusíme 5 minut, zesílíme oheň a vaříme, dokud se množství šťávy nesníží na polovinu. Opět zmírníme oheň a za stálého míchání přidáváme máslo, dokud se zcela nezapracuje do šalotky a omáčka nezhoustne. Omáčku osolíme, opepříme a udržujeme v teple.
- 3Rybu vyndáme z trouby, necháme 5 minut odpočinout, vyloupeme ji ze soli, položíme na mísu a obložíme klínky citronu a bylinkami.
- 4Servírujeme s citronovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.