Pražma s fenyklovým salátem
15 min.
Ingredience
- 60gramůCibule červená
- 90gramůCibulka jarní
- 500gramůFenykl sladký - hlíza
- 100gramůCeler řapíkatý
- 15gramůPetržel - nať
- 1kusPomeranče
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 800gramůPražma
- 130mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
530 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
34 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka stejně jako jarní cibulku, fenykl očistíme, rozkrájíme na proužky. Celer nakrájíme na plátky, petrželku omyjeme a posekáme nahrubo, pomeranče vymačkáme, česnek oloupeme a krájíme na drobno. Cibuli, fenykl, celer a petržel smícháme dohromady.
- 290 ml oleje smícháme s česnekem a pomerančovou šťávou, osolíme, opepříme. Filety polijeme zbytkem oleje, osolíme, opepříme a grilujeme 2 minuty z každé strany. Fenyklový salát přelijeme půlkou připraveného dresinku. Grilovanou rybu položíme na zeleninový salát, přelijeme zbytkem dresinku. Osolíme a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.