Pražma s lilkovým salátem
55 min.
Ingredience
- 4kusyPražma zlatá
- 2kusyLilek
- 4kusyCibulka jarní
- 3stroužkyČesnek
- 1lžíceBazalka
- 2kusyRozmarýn čerstvý
- 100gramůRajčata Cherry
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl mořská
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
89 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
6 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Lilky omyjeme a celé položíme na rozpálený gril. Grilujeme je ze všech stran asi 20 až 25 minut. Grilované lilky necháme zchladnout, oloupeme je a nakrájíme na větší kostičky.
- 2Oloupaný stroužek česneku, jarní cibulku a lístky čerstvé bazalky nasekáme najemno, omytá rajčátka nakrájíme na menší kousky. Všechny přísady důkladně promícháme, ještě teplé dochutíme šťávou z poloviny citronu, pokapeme olivovým olejem, opepříme a osolíme. Znovu vše dobře promícháme a podáváme k pečené rybě.
- 3Pražmy nafiletujeme. Kůži zlehka nařízneme, aby se ryba lépe vypekla, filety osolíme a opepříme. Pečeme je na rozpálené pánvi na trošce oleje nejprve kůží dolů. Lehce je přitlačíme, aby se pánve dotýkaly rovnoměrně, a přidáme asi 2 větvičky čerstvého rozmarýnu a 2 rozmáčknuté stroužky česneku. Když je maso téměř propečené, filety otočíme, odstavíme z ohně a necháme dojít.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.