Pražma s mandlemi
50 min.
Ingredience
- 1200gramůPražma
- 100gramůMandle
- 10gramůŠafrán
- 30gramůHrozinky
- 1kusBobkový list
- 100mililitrůOcet vinný
- 300mililitrůVíno bílé
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 20mililitrůOlej olivový
- 400gramůCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
595 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
20 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Hrozinky vhodíme na 15 minut bobtnat do vlažné vody. Oškrábeme z ryby šupiny, vykucháme ji, promyjeme, uřízneme hlavu a ploutve, podélně ji rozpůlíme a vyjmeme páteř, abychom dostali dva plátky. Pokrájíme je na kusy o šířce dvou prstů.
- 2Oloupeme cibule, pokrájíme na kolečka a osmažíme na oleji ve velké pánvi. Přidáme bobkový list, ocet, zalijeme vše vínem a necháme ho vyvařit, zalijeme cibuli vodou, přidáme šafrán a 10 minut vaříme.
- 3Přidáme kusy rybího masa, dusíme je 10-12 minut, v polovině dušení je opatrně obrátíme, osolíme a opepříme. Dvě minuty před koncem dušení přidáme scezené hrozinky a pokrájené mandle. Hotový horký pokrm podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.