Pražma se sezamem

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
446 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
10 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oškrábeme z ryb šupiny, vykucháme je, vykrájíme z nich plátky a osolíme. Oloupeme šalotku a jemně nasekáme. Odřízneme z pórku kořínky a tvrdou vrchní zelenou část, oloupeme tvrdé vnější listy a pórek pokrájíme na kolečka. Omyjeme petrželku, osušíme ji a jemně nasekáme.
  • 2
    Očistíme květák, rozdělíme na růžičky a omyjeme ve větším množství studené vody. Scedíme je a povaříme 4-5 minut v páře. Mírně opražíme bez tuku v troubě předehřáté na 180 °C nebo v nepřilnavé pánvi na sporáku sezamová semínka. Obalíme rybí plátky z jedné strany v semínkách, rozložíme je v pekáči obalenou stranou nahoru, zalijeme bílým vínem, 2 lžícemi oleje a dáme asi na 10 minut do trouby předehřáté na 180 °C.
  • 3
    Mezitím osmažíme v pánvi na zbývajícím oleji nasekanou šalotku. Přidáme růžičky květáku a smažíme je 3-4 minuty. Osolíme, opepříme a posypeme nasekanou petrželkou.
  • 4
    Přemístíme opatrně rybí plátky na servírovací mísu, procedíme šťávu z pekáče, v hrníčku ji na prudkém plameni trochu vyvaříme a hotovou šťávou ryby přelijeme. Rybí plátky podáváme s růžičkami květáku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.