Pražma v pikantní omáčce
30 min.
Ingredience
- 1500gramůPražma
- 1lžičkaSůl
- 4lžíceCitronová šťáva
- 50mililitrůOcet vinný červený
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
- 3kusyBobkový list
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 5stroužkůČesnek
- 500mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1458 kcal
Bílkoviny
73 g
Tuky
128 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
448 mg
Cukr
219 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté pražmy vložíme do mísy, pokapeme citronovou šťávou a necháme asi 30 minut uležet.
- 2Potom ryby osušíme a obalíme v hladké mouce. Fritujeme je 3-4 minuty v oleji, vyjmeme a necháme okapat.
- 3Ryby rozložíme na rozpálenou pánev, pokapeme octem, přidáme nasekaný česnek, rozmarýn, bobkový list, sůl, pepř, vše podusíme 5 minut. Podle potřeby přilijeme trochu horké vody.
- 4Hotové pražmy upravíme na mísu a potřeme omáčkou. Po vychladnutí vložíme do chladničky na 4 dny.
- 5Podáváme s hlávkovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.