Pražma z trouby

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
387 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
14 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
804 mg
Cukr
507 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybě oškrábeme šupiny a vykucháme ji, promyjeme, osušíme kuchyňskou utěrkou, na každém boku uděláme dva zářezy a do každého dáme po 1/2 stroužku rozmačkaného česneku a břišní dutinu vytřeme vinným octem a potřeme solí a pepřem. Omyjeme a jemně nasekáme petrželku.
  • 2
    Rybu vložíme do pekáče se 2 lžícemi oleje, posypeme ji nasekanou petrželkou, zalijeme zbývajícím olejem a vínem a pečeme ji asi 35 minut za občasného přelévání šťávou v troubě předehřáté na 200 °C. Po 20 minutách ji děrovanou kuchyňskou lopatkou opatrně obrátíme. Upečenou rybu přemístíme na servírovací mísu, přelijeme šťávou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.