Pražmy pečené na pomerančích a česneku

35 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
383 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
9 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
13 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu rozpálíme na 220°C. Ryby omyjeme, osušíme, ochutíme solí a pepřem. Tymián opláchneme a rozdělíme i dovnitř ryb. Stejně rozdělíme polovinu oloupaného a pokrájeného česneku. Pomeranče a citron omyjeme, odkrojíme tenké plátky kůry z jednoho pomeranče a citronu. Dva pomeranče s půlkou citronu vymačkáme a šťávu odložíme. Zbylé pomeranče oloupeme a rozkrájíme na plátky.
  • 2
    Smícháme olej, fenyklová semínka, víno, vývar, pomerančovou i citronovou šťávu a zbytek česneku. Ryby vložíme do pekáčku, tuto směs na ně rozdělíme a pečeme na střední liště trouby cca 25 minut. Během pečení jednou obrátíme, průběžně přeléváme vypečenou šťávou.
  • 3
    Tekutinu z pekáčku přelijeme do pánve, rybu uchováme v teplé troubě. Do omáčky přidáme pomerančové plátky i kůru, dochutíme solí, pepřem a cukrem.
  • 4
    Ryby rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, dozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.