Pražmy pečené na pomerančích a česneku
35 min.
Ingredience
- 600gramůPražma
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyTymián čerstvý
- 4kusyPomeranče
- 1kusCitrony
- 4lžíceOlej olivový
- 1lžičkaFenyklová semínka
- 100mililitrůVývar rybí
- 1špetkaCukr krupice
- 0,25hrstPetržel - nať
- 6stroužkůČesnek
- 0,13litrVíno bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
383 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
9 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
13 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Troubu rozpálíme na 220°C. Ryby omyjeme, osušíme, ochutíme solí a pepřem. Tymián opláchneme a rozdělíme i dovnitř ryb. Stejně rozdělíme polovinu oloupaného a pokrájeného česneku. Pomeranče a citron omyjeme, odkrojíme tenké plátky kůry z jednoho pomeranče a citronu. Dva pomeranče s půlkou citronu vymačkáme a šťávu odložíme. Zbylé pomeranče oloupeme a rozkrájíme na plátky.
- 2Smícháme olej, fenyklová semínka, víno, vývar, pomerančovou i citronovou šťávu a zbytek česneku. Ryby vložíme do pekáčku, tuto směs na ně rozdělíme a pečeme na střední liště trouby cca 25 minut. Během pečení jednou obrátíme, průběžně přeléváme vypečenou šťávou.
- 3Tekutinu z pekáčku přelijeme do pánve, rybu uchováme v teplé troubě. Do omáčky přidáme pomerančové plátky i kůru, dochutíme solí, pepřem a cukrem.
- 4Ryby rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, dozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.