Pražmy se zeleninou
135 min.
Ingredience
- 500mililitrůVíno bílé
- 30mililitrůOcet kvasný lihový
- 60gramůPomeranče
- 2kusyCitrony
- 10gramůEstragon
- 150gramůKedlubna
- 125gramůFazolové lusky zelené
- 250gramůMrkev kořen
- 1kusPažitka
- 60gramůCibule
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaCukr moučkový
- 750gramůPražma
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
626 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
19 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
10 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 11000 ml vody smícháme s vínem, octem, bylinkami, pokrájenými pomeranči a citrony. Osolíme, opepříme a přiklopené vaříme 30 minut.
- 2Cibuli, fenykl, fazolky, mrkev a kedlubny očistíme a pokrájíme na drobnější kousky.
- 3Máslo rozehřejeme v pánvi a přidáme vše krom fazolek. Osolíme, opepříme a ocukrujeme. Dusíme 30 minut, poté přisypeme fazolky a dusíme ještě 30 minut. Zaprášíme moukou, podlijeme vývarem.
- 4Uvedeme k varu a vaříme 15 minut.
- 5Ryby omyjeme, vykucháme a na 5 minut ponoříme do horké vody.
- 6Ryby servírujeme s plátky citrusů a vařenou zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.