Předkrm crostini alla fiorentina
55 min.
Ingredience
- 3lžíceOlej olivový
- 1kusCibule
- 1kusMrkev kořen
- 125gramůJátra kuřecí
- 125gramůJátra telecí
- 1,5decilitryVíno červené
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 2lžícePetržel - nať
- 3plátkyAnčovička - filety
- 2lžíceVývar zeleninový
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceKapary
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 1kusCeler - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
324 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
21 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V pánvi rozpálíme olej, přidáme nakrájenou cibuli, mrkev, česnek a smažíme 5 minut, aby cibule změkla. Mezitím propláchneme a osušíme kuřecí a telecí játra a nakrájíme na nudličky. Smažíme několik minut, aby se osmažila po všech stranách.
- 2Přilijeme polovinu vína a vaříme, dokud se polovina nevypaří. Poté přidáme zbylé víno, polovinu petrželky, rajčatový protlak, ančovičky, vývar, sůl a pepř. Zakryjeme pánev pokličkou a povaříme za občasného míchání 20 minut.
- 3Směs necháme vychladnout a poté rozmixujeme na hrubší kaši. Vrátíme ji do pánve, přidáme kapary, máslo, zbývající petrželku a prohřejeme, aby se máslo rozpustilo.
- 4Směs dáme do mísy a podáváme horkou např. na topinkách.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.