Předkrm crostini alla fiorentina

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
324 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
21 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V pánvi rozpálíme olej, přidáme nakrájenou cibuli, mrkev, česnek a smažíme 5 minut, aby cibule změkla. Mezitím propláchneme a osušíme kuřecí a telecí játra a nakrájíme na nudličky. Smažíme několik minut, aby se osmažila po všech stranách.
  • 2
    Přilijeme polovinu vína a vaříme, dokud se polovina nevypaří. Poté přidáme zbylé víno, polovinu petrželky, rajčatový protlak, ančovičky, vývar, sůl a pepř. Zakryjeme pánev pokličkou a povaříme za občasného míchání 20 minut.
  • 3
    Směs necháme vychladnout a poté rozmixujeme na hrubší kaši. Vrátíme ji do pánve, přidáme kapary, máslo, zbývající petrželku a prohřejeme, aby se máslo rozpustilo.
  • 4
    Směs dáme do mísy a podáváme horkou např. na topinkách.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.