Převrácený páj se zvěřinou podle Ramsaye
150 min.
Ingredience
- 20gramůHouby sušené
- 600gramůSrnčí kýta
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 100gramůPancetta
- 2stroužkyČesnek
- 1kusMrkev kořen
- 1kusTuřín
- 1kusCibule
- 10gramůCeler řapíkatý
- 1lžíceJalovec
- 2kusyBobkový list
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 6lžicOlej olivový
- 200mililitrůVíno červené
- 3lžíceBalsamico ocet
- 350gramůListové těsto
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
940 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
53 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Sušené hřiby zalijeme 660 ml vařící vody a necháme vychladnout. Srnčí, jelení nebo daňčí kýtu nakrájíme na kousky a obalíme v mouce smíchané s pepřem a solí. Na proužky nakrájíme slaninu pancetta, na malé kousky oloupaný česnek, velkou mrkev, malý tuřín, červenou cibuli a řapík celeru, rozdrtíme kuličky jalovce a rozšleháme žloutek.
- 2Slaninu pancetta opečeme v pánvi na 3 lžících olivového oleje až ztmavne. Potom přidáme česnek s cibulí, opečeme je dozlatova a nakonec přidáme všechnu zeleninu, kterou opečeme doměkka. Opečenou zeleninovou směs přesypeme do kastrolu s poklicí, k zelenině pak přidáme namočené hřiby i s tekutinou.
- 3Připravené maso opečeme na zbytku olivového oleje, přidáme ho k opečené zelenině s houbami, přilijeme víno s octem, uvedeme do varu, osolíme, okořeníme mletým pepřem, jalovcem, bobkovým listem a přikryté vše pečeme 1,5 hodiny, až maso změkne.
- 4Listové těsto rozválíme na placku, z které podle velikosti kastrolu vyřízneme kruh.
- 5Tím zakryjeme maso se zeleninou a houbami, potřeme rozšlehaným žloutkem a pečeme asi 15 minut, až je těsto zlaté a křupavé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.