Příloha z listové zeleniny
20 min.
Ingredience
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 100gramůMangold
- 100gramůKapusta hlávková
- 100gramůSalát římský
- 100gramůŘeřicha
- 100gramůRoketa
- 8gramůSůl mořská
- 2gramyPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 30mililitrůOlej olivový extra panenský
- 30mililitrůOlej olivový
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
173 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
16 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
828 mg
Postup přípravy
- 1Listy kapusty a mangoldu trochu natrháme, ponoříme do vroucí osolené vody na 2 minuty, scedíme a rychle zchladíme, aby neztratily barvu. V pánvi rozehřejeme olivový olej, přisypeme česnek nakrájený na plátky, osmahneme, přidáme natrhané listy rokety, řeřichy, římského salátu, orestujeme, přidáme mangold s kapustou a smažíme velmi zvolna pár minut. Přisypeme posekané bylinky a smažíme ještě minutu. Listy přendáme na talíř, osolíme, opepříme, zakapeme panenským olivovým olejem, citronovou šťávou a podáváme jako přílohu k rybám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.