Přírodní plněné řízky z divočáka se smrži a špenátem
50 min.
Ingredience
- 500gramůKančí maso
- 2lžíceMáslo bylinkové
- 200gramůSmrže čerstvé
- 50gramůŠpenát listový čerstvý
- 0,5decilitrVoda pitná
- 1kusPórek
- 1kusCibule
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 5lžicOlej slunečnicový
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5decilitrPivo tmavé 12% 4,0% obj.
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
452 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
28 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Maso ze hřbetu divočáka očistíme od blan, omyjeme, osušíme a nakrájíme řízky přes vlákno, silné 1-5 - 2 cm. Každý řízek ostrým nožem rozřízneme z boku tak, že utvoříme kapsu. Všechny kapsy potřeme uvnitř bylinkovým máslem.
- 2Čerstvé smrže očistíme, omyjeme a pokrájíme na malé kousky. Špenátové listy omyjeme a spaříme v 0,5 litru vařící vody. Pak je necháme okapat a pokrájíme na proužky. Malý pórek s cibulí očistíme, omyjeme, cibuli pokrájíme nadrobno, pórek pokrájíme na tenké proužky. Čerstvý rozmarýn omyjeme, lístky otrháme a pokrájíme. Česnek očistíme a drobně posekáme.
- 3V pánvi rozpálíme máslo (1 lžíce) s 2 lžícemi oleje, na kterém zpěníme cibuli s česnekem, přidáme houby, pórek, promícháme a smažíme 2 minuty. Přimícháme špenát, rozmarýn, směs stále smažíme a mícháme. Ochutíme solí (1 lžička) a bílým pepřem. Když se houby se zeleninou vydusí z vlastní šťávy (5-7 minut), pánev odstavíme z plotny a necháme chvíli vychladnout.
- 4Směs rozdělíme na 4 díly, naplníme kapsy řízků a uzavřeme párátky. Řízky osolíme, posypeme čerstvě mletým černým pepřem (1-1,5 lžičky) a obalíme je v hladké mouce.
- 5Ve větší pánvi rozpálíme máslo s olejem. Řízky restujeme z každé strany dozlatova přibližně 2-3 minuty z každé strany. K řízkům přilijeme 0,5 dl černého piva, ve kterém řízky smažíme ještě 1 minutu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.