Přírodní řízky s paprikou
40 min.
Ingredience
- 350gramůVepřová krkovička
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 4kusyCibulka jarní
- 1kusPaprika červená
- 2kusyMrkev kořen
- 100gramůHrášek
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceKerblík
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaSolamyl - bramborový škrob
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
32 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme přes vlákno na tenké plátky. Do masa vetřeme škrob a bílek.
- 2Očištěnou papriku nakrájíme na nudličky, oloupanou mrkev na hranolky. Očištěnou jarní cibulku rozdělíme na bílou a zelenou část, bílou část nakrájíme na kolečka, zelenou na delší kousky.
- 3V pánvi rozehřejeme olej a plátky masa na něm po obou stranách zprudka opečeme. Osolíme, opepříme a vyjmeme.
- 4Ve výpeku rozpustíme máslo a za stálého míchání na něm podusíme papriku, mrkev, jarní cibulku, hrášek a rozdrcený česnek. Poprášíme mletou paprikou, přilijeme smetanu a necháme přejít varem. Přidáme řízky a necháme je v omáčce prohřát.
- 5Pokrm ozdobíme nakrájeným kerblíkem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.