Přírodní řízky s paprikou

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
32 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso nakrájíme přes vlákno na tenké plátky. Do masa vetřeme škrob a bílek.
  • 2
    Očištěnou papriku nakrájíme na nudličky, oloupanou mrkev na hranolky. Očištěnou jarní cibulku rozdělíme na bílou a zelenou část, bílou část nakrájíme na kolečka, zelenou na delší kousky.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme olej a plátky masa na něm po obou stranách zprudka opečeme. Osolíme, opepříme a vyjmeme.
  • 4
    Ve výpeku rozpustíme máslo a za stálého míchání na něm podusíme papriku, mrkev, jarní cibulku, hrášek a rozdrcený česnek. Poprášíme mletou paprikou, přilijeme smetanu a necháme přejít varem. Přidáme řízky a necháme je v omáčce prohřát.
  • 5
    Pokrm ozdobíme nakrájeným kerblíkem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.