Přírodní skopové kotletky s rozmarýnem
70 min.
Ingredience
- 800gramůSkopové kotlety
- 2lžíceRozmarýn čerstvý
- 2kusyCibule
- 4stroužkyČesnek
- 4špetkyPepř černý mletý
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceSádlo škvařené
- 0,5lžičkaSůl
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
594 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
44 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 12 snítky čerstvého rozmarýnu omyjeme, z jedné snítky otrháme lístky a posekáme je nadrobno (1 lžíce). Druhou snítku rozmarýnu v celku (l lžíce) si odložíme.
- 2Očištěné cibule se stroužky česneku pokrájíme nadrobno.
- 3Špalíček skopové kotlety omyjeme, osušíme, vykostíme a odstraníme přebytečný tuk, Nařežeme si kotletky přibližně 2-2.5cm silné a po okrajích je na několika místech nařízneme, aby se nekroutily. Vložíme je mezi potravinářskou fólií a hladkým válečkem je rozklepeme. Pak je ochutíme, solí, pepřem, posypeme posekaným rozmarýnem a obalíme v hladké mouce.
- 4Ve větší pánvi, kterou můžeme dát do trouby, si rozehřejeme sádlo, na něm osmažíme kotletky z obou stran do zlatova (smažíme je přibližně 10 minut). Odložíme je stranou a uchováme je v teple.
- 5Troubu si předehřejeme na 200°C. Omastek z pánve slijeme, ale do té samé pánve dáme máslo, na něm osmažíme pokrájenou cibuli s česnekem téměř dozlatova, přidáme snítku rozmarýnu, teplé kotlety a přilijeme horkou vodu (150ml). Pánev zakryjeme poklicí, dáme ji do vyhřáté trouby a dusíme doměkka přibližně 35 minut. Přibližně 10 minut před dokončením odložíme poklici, aby kotletky dostaly správnou barvu. Měkké kotletky dáme na vyhřáté talíře, polijeme je výpekem a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.