Přírodní vepřový řízek na šalvěji
50 min.

Ingredience
- 250gramůNudle široké
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 3lžíceMascarpone
- 5kusůRajčata
- 1kusPórek
- 1kusCuketa
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceCitronová šťáva
- 600gramůVepřová kýta
- 1lžíceKoření grilovací
- 2lžíceVíno bílé
- 200gramůHlíva ústřičná
- 20mililitrůOlej olivový
- 80mililitrůOlej rostlinný
- 0,25šálekŠalvěj čerstvá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
966 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
56 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
9 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Široké nudle uvaříme podle návodu v osolené vodě, scedíme je (75 ml vody odložíme) a necháme okapat. Odloženou vodu z nudlí smícháme s krémovým sýrem a promícháme s vařenými nudlemi.
- 2Rajčata, pórek a hlívu očistíme a nakrájíme na kousky. V pánvi rozehřejeme polovinu rostlinného oleje a opečeme na něm hlívu a pórek. Omyté cukety nakrájíme na plátky a vše smícháme s rajčaty a nudlemi. Osolíme, opepříme a okyselíme lžící citronové šťávy.
- 3Omyté maso nakrájíme na 8 tenkých řízků, obalíme je ve směsi grilovacího koření, potřeme olivovým olejem a necháme odležet.
- 4Na každý řízek připíchneme šalvějový lístek a maso opékáme na zbylém oleji asi 3 minuty. Výpek zředíme vínem a 2 lžícemi citronové šťávy.
- 5Řízky podáváme s nudlovým salátem, ozdobené dílkem citronu a čerstvou šalvějí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.