Proso se slepicí a kari
135 min.
Ingredience
- Slepičí bujon [28675]
- 0,25lžíceBazalka
- 50gramůCeler bulvový
- 0,25lžíceCeler - nať
- 0,5kusCibule
- 0,25lžíceLibeček
- 50gramůMrkev kořen
- 0,25lžičkaPepř černý celý
- 25gramůPetržel kořen
- 0,25lžícePetržel - nať
- 37,5gramůPórek
- 0,25kilogramSlepice
- 0,25lžíceSůl
- 0,25lžíceTymián čerstvý
- 0,62decilitrVíno bílé
- 1,25litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
134 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
4 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Proso 2 x spaříme vařící vodou a vložíme do hrnce. Zalijeme 6 dl slepičího bujónu a vaříme 35 minut do měkka.
- 2Maso z uvařené slepice obereme, pokrájíme na malé kousky, proso ochutíme lžičkou kari, dosolíme podle chuti mořskou solí a promícháme s masem. Petrželku kudrnku omyjeme, drobně pokrájíme.
- 3Proso se slepicí položíme na talíře, posypeme petrželkou kudrnkou a podáváme.
- 4Slepičí bujon:
- 5Celou očištěnou slepici omyjeme, rozporcujeme a vložíme do většího hrnce. Cibuli vceelku očistíme od vrchní slupky, omyjeme. Očištěnou mrkev, celer, petržel a pórek omyjeme, pokrájíme na menší kusy, vše přidáme ke slepici. Maso se zeleninou zalijeme litrem vody s 2,5 dl bílého vína. Přidáme libeček, petrželovou a celerovou nať, tymián, bazalku, celý černý pepř a sůl.
- 6Vodu s ingrediencemi přivedeme k varu, pak hned snížíme teplotu a polévku necháme pod pokličkou jen mírně probublávat, abychom docílili čistého vývaru.
- 7Když je maso měkké, vývar scedíme. Takto čistý bujón dochutíme solí a podáváme. Maso obereme od kostí a můžeme ho podávat pokrájené v bujónu nebo ho využijeme k přípravě jiných pokrmů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.