Proso se slepicí a kari

135 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
134 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
4 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Proso 2 x spaříme vařící vodou a vložíme do hrnce. Zalijeme 6 dl slepičího bujónu a vaříme 35 minut do měkka.
  • 2
    Maso z uvařené slepice obereme, pokrájíme na malé kousky, proso ochutíme lžičkou kari, dosolíme podle chuti mořskou solí a promícháme s masem. Petrželku kudrnku omyjeme, drobně pokrájíme.
  • 3
    Proso se slepicí položíme na talíře, posypeme petrželkou kudrnkou a podáváme.
  • 4
    Slepičí bujon:
  • 5
    Celou očištěnou slepici omyjeme, rozporcujeme a vložíme do většího hrnce. Cibuli vceelku očistíme od vrchní slupky, omyjeme. Očištěnou mrkev, celer, petržel a pórek omyjeme, pokrájíme na menší kusy, vše přidáme ke slepici. Maso se zeleninou zalijeme litrem vody s 2,5 dl bílého vína. Přidáme libeček, petrželovou a celerovou nať, tymián, bazalku, celý černý pepř a sůl.
  • 6
    Vodu s ingrediencemi přivedeme k varu, pak hned snížíme teplotu a polévku necháme pod pokličkou jen mírně probublávat, abychom docílili čistého vývaru.
  • 7
    Když je maso měkké, vývar scedíme. Takto čistý bujón dochutíme solí a podáváme. Maso obereme od kostí a můžeme ho podávat pokrájené v bujónu nebo ho využijeme k přípravě jiných pokrmů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.