Provensálská bujabéza
60 min.
Ingredience
- omáčka rouille
- 1špetkaSůl
- 125gramůMajonéza
- 1kusChilli paprička
- 4stroužkyČesnek
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 1kusCibule
- 4lžíceOlej olivový
- 1kusPórek
- 4kusyRajčata
- 250mililitrůVíno bílé
- 1500mililitrůVývar rybí
- 1kusPomerančová kůra
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 800gramůMořské plody mix
- 2lžíceMartell cognac
- 1kusBageta
- 1špetkaŠafrán
- 4stroužkyČesnek
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
823 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
38 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Majonézu, nakrájenou chilli papričku, nasekaný česnek, lžíci protlaku a špetku soli rozšleháme na hladkou omáčku. V misce přikryté fólií vložíme do chladničky.
- 2Oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, pórek a česnek restujeme v hrnci na oleji doměkka, ne však do osmahnutí. Přidáme oloupaná, semínek zbavená rajčata nakrájená na kousky, rajčatový protlak a víno. Vše promícháme. Přilijeme vývar, přidáme šafrán, pomerančovou kůru, svazek bylinek, špetku soli a pepře. Pod pokličkou zvolna vaříme asi 30 minut za občasného promíchání.
- 3Potom odstraníme pomerančovou kůru a bylinky. Do polévky přidáme očištěné ryby nebo mořské plody s pevným masem a vaříme 5 minut. Potom přidáme ryby nebo mořské plody s křehkým masem a vaříme ještě 3 minuty.
- 4Nakonec polévku dochutíme koňakem, solí a pepřem.
- 5Bagetu nakrájíme na plátky a nasucho opečeme. Topinky potřeme připravenou omáčkou a vždy po dvou vložíme do misek. Zalijeme polévkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.