Provensálská treska
50 min.
Ingredience
- 5kusůRajčata
- 80mililitrůOlej olivový
- 120gramůCibule
- 2kusyPaprika zelená
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 120gramůOlivy černé
- 600gramůRýže dušená
- 800gramůTreska aljašská
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
554 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
24 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Tresku zbavíme kůže a naporcujeme na větší kusy. Rajčata spaříme, oloupeme, rozpůlíme, zbavíme je jadérek a pokrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky.
- 2Na pánvi rozpálíme olej, přisypeme cibuli a smažíme, dokud cibule nezačne růžovět. Přidáme rajčata, porce ryby, špetku pepře, půlky oliv bez pecek, papriky a sůl. Přiklopíme a podusíme 20 minut.
- 3Podáváme s dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.