Provensálské cukety s rajčaty
25 min.
Ingredience
- 4kusyCuketa
- 1decilitrOlej olivový
- 10gramůRozmarýn čerstvý
- 7gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 40mililitrůBalsamico ocet
- 200gramůRajčata Cherry
- 40gramůSýr Parmezán
- 50gramůBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
289 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
28 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cukety nakrájíme na šikmé plátky 1 cm silné. Na pánvi rozpálíme olej a cuketové plátky opékáme 1 minutu z každé strany, při otočení posypeme rozmarýnem. Osolíme, opepříme, pokapeme balsamico octem, přidáme rozpůlená cherry rajčata a opékáme na mírném ohni, dokud zelenina nezačne měknout. Potom odstavíme.
- 2Vmícháme nasekanou bazalku, trochu nastrouhaného parmezánu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.