Provensálské kuře
50 min.
Ingredience
- 500mililitrůVíno bílé
- 1,5kilogramyKuře
- 2lžíceOlej olivový
- 4kusyRajčata
- 2lžíceOlivy černé
- 2lžíceBazalka
- 3stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
642 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
40 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
816 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na 10 kousků nakrájíme kuře a porce mírně osolíme.
- 2Na rozpáleném oleji osmahneme maso, přilijeme víno, přidáme česnek, olivy, rajčata, polovinu bazalky, osolíme a opepříme.
- 3Dusíme 20 minut pod pokličkou, dokud maso není měkké.
- 4Posypeme zbytkem bazalky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.