Provensálské lilky
30 min.
Ingredience
- 600gramůRajčata
- 5gramůPetržel - nať
- 100gramůOlej stolní
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1stroužekČesnek
- 2kusyLilek
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
288 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
28 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Lilky omyjeme, oloupeme a příčně nakrájíme na kolečka silná asi 1cm. Osolíme, urovnáme do mísy a necháme 30 minut odležet. Potom je poprášíme moukou a usmažíme v oleji.
- 2V druhé pánvi opečeme oloupaná, na kolečka nakrájená rajčata. Posypeme je nasekaným česnekem a petrželkou.
- 3Obojí zeleninu vyjmeme z oleje a smícháme.
- 4Podáváme k bílému masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.