Pšeničný bulgur se zeleninou

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
634 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
21 g
Sacharidy
104 g
Vláknina
21 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bulgur v míse zalijeme vařící vodou asi 2 cm nad povrch a necháme asi na 20 minut nabobtnat.
  • 2
    Papriky rozkrojíme na čtvrtiny a vyčistíme, rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme nahrubo. Pórky pokrájíme na plátky silné asi 1 cm, nahrubo posekáme jádra para ořechů a na jemno čerstvou petrželovou nať, oloupaný česnek prolisujeme.
  • 3
    Papriky pak grilujeme slupkou nahoru 15-20 minut, až slupka ztmavne a zpuchýří. Po vychladnutí spálenou slupku oloupeme a dužinu nahrubo nakrájíme. Fazolové lusky z konzervy přepůlíme a dáme asi na 3-4 minuty povařit.
  • 4
    Z panenského olivového oleje, octů, hořčice a česneku umícháme dresink.
  • 5
    Bulgur přecedíme, vsypeme do salátové mísy, přidáme dresink a dobře promícháme. Potom přidáme všechnu zeleninu, posekané ořechy a petrželovou nať. Osolíme, okořeníme pepřem a vše zlehka promícháme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.