Pšeničný bulgur se zeleninou
55 min.
Ingredience
- 225gramůBulgur
- 2kusyPaprika žlutá
- 2kusyRajčata
- 4kusyPórek
- 75gramůOřechy brazilské
- 4lžícePetržel - nať
- 1stroužekČesnek
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
- 1lžičkaOcet vinný
- 1lžičkaBalsamico ocet
- 1lžíceHořčice kremžská
- 0,5lžičkaSůl mořská
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 250gramůFazolové lusky zelené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
634 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
21 g
Sacharidy
104 g
Vláknina
21 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Bulgur v míse zalijeme vařící vodou asi 2 cm nad povrch a necháme asi na 20 minut nabobtnat.
- 2Papriky rozkrojíme na čtvrtiny a vyčistíme, rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme nahrubo. Pórky pokrájíme na plátky silné asi 1 cm, nahrubo posekáme jádra para ořechů a na jemno čerstvou petrželovou nať, oloupaný česnek prolisujeme.
- 3Papriky pak grilujeme slupkou nahoru 15-20 minut, až slupka ztmavne a zpuchýří. Po vychladnutí spálenou slupku oloupeme a dužinu nahrubo nakrájíme. Fazolové lusky z konzervy přepůlíme a dáme asi na 3-4 minuty povařit.
- 4Z panenského olivového oleje, octů, hořčice a česneku umícháme dresink.
- 5Bulgur přecedíme, vsypeme do salátové mísy, přidáme dresink a dobře promícháme. Potom přidáme všechnu zeleninu, posekané ořechy a petrželovou nať. Osolíme, okořeníme pepřem a vše zlehka promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.