Pštrosí medailonky s rozmarýnem na gnocchi
50 min.
Ingredience
- 560gramůPštrosí kýta
- 500gramůBramborové noky
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 3špetkyPepř černý mletý
- 400gramůRajčata Cherry
- 2lžícePesto
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
- 4lžičkySůl
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
461 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
23 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
3 g
Cukr
25 mg
Postup přípravy
- 1Pštrosí medailonky krátce opláchneme pod studenou vodou a osušíme kuchyňským papírem. Rozmarýn opláchneme, snítky překrojíme a jehličky na spodní části snítky otrháme a dáme stranou. Každý medailonek propíchneme na dvou místech ostrým špičatým nožem a do otvorů zasuneme vždy půl snítky rozmarýnu.
- 2Gnocchi uvaříme dle návodu na obalu v dostatečném množství osolené vody, scedíme a dáme na teplé místo. Česnek oloupeme a hřbetem širokého nože lehce rozmačkáme.
- 3V pánvi rozehřejeme 1 polévkovou lžíci oleje a máslo. V tuku opékáme medailonky po každé straně 3-4 minuty. Před koncem pečení přidáme česnek a jehličky rozmarýnu, které jsme odložili stranou.
- 4Pštrosí medailonky vyndáme z pánve, osolíme, opepříme, potřeme bazalkovým pestem, zabalíme do alobalu a dáme na teplé místo. Rajčata omyjeme a podusíme za stálého míchání ve zbylém oleji. Asi po 3 minutách osolíme a opepříme, vmícháme gnocchi a vše ještě prohřejeme.
- 5Gnocchi s rajčaty rozdělíme na talíře, navrch dáme medailonky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.