Pštrosí medailonky s rozmarýnem na gnocchi

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
461 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
23 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
3 g
Cukr
25 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pštrosí medailonky krátce opláchneme pod studenou vodou a osušíme kuchyňským papírem. Rozmarýn opláchneme, snítky překrojíme a jehličky na spodní části snítky otrháme a dáme stranou. Každý medailonek propíchneme na dvou místech ostrým špičatým nožem a do otvorů zasuneme vždy půl snítky rozmarýnu.
  • 2
    Gnocchi uvaříme dle návodu na obalu v dostatečném množství osolené vody, scedíme a dáme na teplé místo. Česnek oloupeme a hřbetem širokého nože lehce rozmačkáme.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme 1 polévkovou lžíci oleje a máslo. V tuku opékáme medailonky po každé straně 3-4 minuty. Před koncem pečení přidáme česnek a jehličky rozmarýnu, které jsme odložili stranou.
  • 4
    Pštrosí medailonky vyndáme z pánve, osolíme, opepříme, potřeme bazalkovým pestem, zabalíme do alobalu a dáme na teplé místo. Rajčata omyjeme a podusíme za stálého míchání ve zbylém oleji. Asi po 3 minutách osolíme a opepříme, vmícháme gnocchi a vše ještě prohřejeme.
  • 5
    Gnocchi s rajčaty rozdělíme na talíře, navrch dáme medailonky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.