Pstruh lososový na šafránu
50 min.
Ingredience
- 1špetkaŠafrán
- 1kusFenykl čerstvý
- 750gramůBrambory
- 750mililitrůVývar zeleninový
- 1kusBobkový list
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 300gramůPstruh lososový
- 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
739 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
23 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
16 g
Vápník
320 mg
Postup přípravy
- 1Oloupané, na tenké plátky nakrájené brambory a fenykl povaříme 15 minut ve vývaru s bobkovým listem, solí a pepřem.
- 2Scedíme a rozložíme do máslem vymazané zapékací formy. Navrch položíme osolené a opepřené filé ze pstruha. Smetanu prohřejeme se šafránem a zalijeme rybu.
- 3Pečeme v předehřáté troubě na 220°C asi 10 minut.
- 4Podáváme se zeleninou vařenou v páře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.