Pstruh na arménský způsob
45 min.
Ingredience
- 1000gramůPstruh
- 1lžičkaSůl
- 280gramůRýže dušená
- 100gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 60gramůHrozinky
- 4lžíceStrouhanka
- 2lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
741 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
134 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
1 g
Cukr
461 mg
Postup přípravy
- 1Čtyři pstruhy omyjeme, vyřízneme žábry a takto vzniklým otvorem ryby opatrně vykucháme, poté důkladně propláchneme, osušíme a osolíme.
- 2Dále připravíme nádivku. Dušenou rýži dobře promícháme s máslem, mletým zázvorem, hrozinkami a špetkou soli.
- 3Pstruhy naplníme nádivkou, stočíme do kolečka a vložíme ocasní ploutev rybě do otevřené tlamy. Potřeme 20 g změklého másla a
- 4pečeme je dozlatova asi 25 minut ve středně zahřáté troubě na plechu s pečícím papírem, posypaným strouhankou.
- 5Takto upravené pstruhy podáváme posypané sekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.