Pstruh na arménský způsob

45 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
741 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
134 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
1 g
Cukr
461 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čtyři pstruhy omyjeme, vyřízneme žábry a takto vzniklým otvorem ryby opatrně vykucháme, poté důkladně propláchneme, osušíme a osolíme.
  • 2
    Dále připravíme nádivku. Dušenou rýži dobře promícháme s máslem, mletým zázvorem, hrozinkami a špetkou soli.
  • 3
    Pstruhy naplníme nádivkou, stočíme do kolečka a vložíme ocasní ploutev rybě do otevřené tlamy. Potřeme 20 g změklého másla a
  • 4
    pečeme je dozlatova asi 25 minut ve středně zahřáté troubě na plechu s pečícím papírem, posypaným strouhankou.
  • 5
    Takto upravené pstruhy podáváme posypané sekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.