Pstruh na červeném víně
65 min.
Ingredience
- 2,5decilitryOcet vinný červený
- 3decilitryVíno červené
- 1,5decilitryVoda pitná
- 1kusMrkev kořen
- 4kusyBobkový list
- 1kusCitrony
- 1kusCibule
- 1lžičkaPetržel - nať
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 6kusůHřebíček
- 6lžicMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1kilogramPstruh
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
702 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
42 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vykucháme pstruhy, ale hlavy jim necháme. Ryby osušíme a vložíme do velkého pekáče.
- 2V hrnci uvedeme do varu vinný ocet a přelijeme jím pstruhy. Necháme je 20 minut marinovat v lednici.
- 3Do pánve dáme vodu, víno, pokrájenou mrkev, kůru z jednoho citronu, bobkové listy, pokrájenou cibuli, hřebíček, tymián, pepř, mořskou sůl a vše prohřejeme.
- 4Ryby vyjmeme z marinády a necháme okapat. Poté ryby vložíme do velké pánve a přelijeme vinnou směsí, kterou jsme přivedli k varu. Směsi použijeme tolik, aby byly ryby do poloviny ponořené. Pánev přikryjeme pokličkou a ryby povaříme 15 minut.
- 5Poté ryby z pánve vyndáme, necháme z nich okapat tekutinu a rozdělíme je na talíře. Udržujeme teplé.
- 6Tekutinu vaříme v pánvi tak dlouho, až se většina vypaří a zůstane 6 lžic. V rendlíku rozehřejeme máslo a procedíme je do šťávy v pánvi. Pstruhy serírujeme přelité šťávou a posypané drobně posekanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.