Pstruh na mandlích a hroznech
40 min.
Ingredience
- 4kusyPstruh
- 1kusCitrony
- 1špetkaSůl
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100gramůHroznové víno
- 100gramůMandle
- 150mililitrůVíno bílé
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1120 kcal
Bílkoviny
110 g
Tuky
66 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěné pstruhy omyjeme a osušíme. Pekáč vymažeme máslem, vložíme do něj plátky citronu a na ně položíme osolené pstruhy. Přelijeme polovinou rozpuštěného másla, vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 25 minut.
- 2Na pánvi rozehřejeme zbylé máslo a orestujeme na něm plátky mandlí. Přisypeme omyté, rozpůlené hroznové víno, přilijeme víno, osolíme, opepříme a vše povaříme 2 minuty.
- 3Po 20 minutách pečení přelijeme pstruhy připravenou mandlovou směsí a dopékáme ještě 5 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.