Pstruh nakyselo
35 min.
Ingredience
- 1200gramůPstruh
- 2kusyBobkový list
- 10gramůPetržel - nať
- 10gramůŠalvěj čerstvá
- 10gramůTymián čerstvý
- 200mililitrůVíno bílé
- 200mililitrůOcet vinný
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 8gramůJalovec
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
701 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
41 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
543 mg
Postup přípravy
- 1Pstruhy vykucháme, promyjeme, vložíme do velké pánve s rozpáleným máslem, tymiánem, šalvěji, solí a pepřem a osmažíme je. Občas je děrovanou kuchyňskou lopatkou obratíme.
- 2Omyjeme a nasekenou petrželku, v hrnci povaříme několik minut ocet s vínem, bobulemi jalovce, omytými a utěrkou osušenými bobkovými listy a nasekanou petrželkou.
- 3Přemístíme osmažené pstruhy na oválnou servírovací mísu, přelijeme je svařenou směsí z hrnce, mísu přikryjeme a položíme ji na 24 hodin na chladné místo, ale nikoli do ledničky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.