Pstruh pečený na mandlích
35 min.
Ingredience
- 800gramůPstruh
- 1kusCitrony
- 1hrstPetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 50gramůMandle
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
558 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
40 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
3 g
Cukr
504 mg
Postup přípravy
- 1Citron omyjeme a nakrájíme na kolečka, petrželovou nať opláchneme vodou a nakrájíme na větší kousky. Máslo v hrnku rozpustíme a smícháme s citronovou šťávou. Mandle spaříme, oloupeme a nakrájíme nahrubo.
- 2Vykuchané a očištěné pstruhy důkladně omyjeme a osušíme. Zevnitř i zvenku ryby opepříme a osolíme, do břišních dutin dáme plátek citronu a petrželovou nať, potřeme je 1/2 citronového másla a položíme na pečící papír na plechu.
- 3Plech vložíme do trouby, předehřáté na 200°C a pstruhy pečeme 10 minut. Poté je obrátíme, znovu potřeme ochuceným máslem, posypeme nakrájenými mandlemi a necháme dalších 10 minut péct.
- 4Upečené pstruhy servírujeme ozdobené plátky citronu a petrželovou natí s bramborami, případně se zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.