Pstruh pečený na mandlích

35 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
558 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
40 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
3 g
Cukr
504 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Citron omyjeme a nakrájíme na kolečka, petrželovou nať opláchneme vodou a nakrájíme na větší kousky. Máslo v hrnku rozpustíme a smícháme s citronovou šťávou. Mandle spaříme, oloupeme a nakrájíme nahrubo.
  • 2
    Vykuchané a očištěné pstruhy důkladně omyjeme a osušíme. Zevnitř i zvenku ryby opepříme a osolíme, do břišních dutin dáme plátek citronu a petrželovou nať, potřeme je 1/2 citronového másla a položíme na pečící papír na plechu.
  • 3
    Plech vložíme do trouby, předehřáté na 200°C a pstruhy pečeme 10 minut. Poté je obrátíme, znovu potřeme ochuceným máslem, posypeme nakrájenými mandlemi a necháme dalších 10 minut péct.
  • 4
    Upečené pstruhy servírujeme ozdobené plátky citronu a petrželovou natí s bramborami, případně se zeleninovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.