Pstruh pečený na víně
35 min.
Ingredience
- 1lžičkaPažitka
- 60gramůCibule
- 5decilitrůVíno bílé
- 20gramůOlej rostlinný
- 1lžičkaPetržel - nať
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 300gramůPstruh
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
517 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
19 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
667 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme na kolečka, petrželovou nať a pažitku posekáme, pstruha očistíme, osolíme, opepříme a naporcujeme.
- 2V pekáčku na sporáku orestujeme na oleji cibuli, poté přidáme pažitku s petrželí, zalijeme vínem a vložíme porce pstruha. Pekáček dáme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme zhruba čtvrt hodiny. Podle potřeby během pečení ještě přilijeme víno.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.