Pstruh s chřestem a žampiony
85 min.
Ingredience
- 800gramůPstruh
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5kusůŽampiony čerstvé
- 200gramůChřest bílý
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusŠalvěj čerstvá
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
685 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
45 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Omyté pstruhy nafiletujeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Filety opečeme na rozpáleném másle a vložíme je do máslem vymazané zapékací mísy.
- 2Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji smetanou a povaříme 20 minut. Přidáme nastrouhaný sýr, nasekanou petrželku a šalvěj. Po prochladnutí promícháme se žloutky.
- 3Na opečená filátka nasypeme žampiony nakrájené na plátky, obložíme je chřestem a přelijeme omáčkou. Pokrm zapečeme pod grilem nebo v horké troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.