Pstruh s garnáty
45 min.
Ingredience
- 400gramůPstruh
- 300gramůGarnát obecný
- 250gramůCuketa
- 1kusChilli paprička
- 80gramůPaprika červená
- 60gramůCibule červená
- 80gramůPaprika žlutá
- 10gramůPetržel - nať
- 20mililitrůPomerančová šťáva
- 20gramůMáslo čerstvé
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 50mililitrůOlej olivový
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
448 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
25 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V hrnci s mírně osolenou vodou vaříme 3 minuty garnáty, pak je vyjmeme děrovanou lžící, utrhneme jim hlavu, vyloupeme je a odstraníme z nich černé střívko. Z pstružích plátků odřízněte kůži, pokrájíme je na kousky, osolíme a opepříme. Cukety omyjeme a nakrájíme na kostky o hraně 2 cm. Nasekáme cibuli a jemně nasekáme petrželku.
- 2Oloupeme stroužky česneku a mírně je osmažíme společně s nasekanou cibulí v pánvi na 2 lžících oleje. Přidáme nakrájené papriky a dusíme je 5-6 minut,osolíme je a opepříme, vyhodíme česnek a stáhneme pánev z ohně.
- 3Na zbývajícím oleji smažíme v jiné pánvi za častého míchání 5-6 minut pokrájené cukety, osolíme je, opepříme a stáhneme pánev z ohně, dokud jsou cukety ještě al dente. Dáme veškerou zeleninu z obou pánví v jedné vrstvě do zapékací nádoby, posypeme vše petrželkou, zalijeme pomerančovou šťávou, poklademe vločkami másla, navrch dáme pokrájené rybí maso, nádobu zakryjeme pokličkou a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 7-8 minut. Minutu před koncem pečení přidáme do nádoby ocásky garnátů. Hotový pokrm horký podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.