Pstruh s pestem

25 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
682 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
52 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    PESTO:
  • 2
    Smícháme v kuchyňském robotu nebo mixéru balené bazalkové listy a piniové ořechy. Několikrát rozmixujeme, přidáme utřený česnek a znovu promixujeme. Během mixování pomalu přiléváme olivový olej. Občas mixér zastavíme a setřeme stěrkou strany nádoby. Přidáme nastrouhaný sýr a znovu mixujeme, dokud nebude směs hladká. Podle chuti přidáme sůl a čerstvě umletý pepř.
  • 3
    RYBA:
  • 4
    Na pánvi si rozpálíme 3 lžíce olivového oleje. Přidáme pstruha a zalijeme ho limetkovou šťávou. Pstruha z každé strany smažíme 4 minuty. Po přidání bazalky a piniových ořechů smažíme další 2-3 minuty. Vyndáme z pánve a dáme stranou.
  • 5
    Před podáváním dáme nahoru každého kousku pstruha lžičku pesta. Podáváme s půlkou limetky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.