Pstruh s pestem
25 min.
Ingredience
- PESTO
- 1025gramůPstruh
- 3lžíceLimetková šťáva
- 3gramyBazalka
- 9gramůOříšky piniové
- 4kusyLimetka
- 45mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
682 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
52 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1PESTO:
- 2Smícháme v kuchyňském robotu nebo mixéru balené bazalkové listy a piniové ořechy. Několikrát rozmixujeme, přidáme utřený česnek a znovu promixujeme. Během mixování pomalu přiléváme olivový olej. Občas mixér zastavíme a setřeme stěrkou strany nádoby. Přidáme nastrouhaný sýr a znovu mixujeme, dokud nebude směs hladká. Podle chuti přidáme sůl a čerstvě umletý pepř.
- 3RYBA:
- 4Na pánvi si rozpálíme 3 lžíce olivového oleje. Přidáme pstruha a zalijeme ho limetkovou šťávou. Pstruha z každé strany smažíme 4 minuty. Po přidání bazalky a piniových ořechů smažíme další 2-3 minuty. Vyndáme z pánve a dáme stranou.
- 5Před podáváním dáme nahoru každého kousku pstruha lžičku pesta. Podáváme s půlkou limetky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.