Pstruh s pórkovou omáčkou

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
904 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
49 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli. Očistíme pórek a pokrájíme ho na kolečka. Pstruhy omyjeme, osušíme a posolíme.
  • 2
    V kastrolu rozpustíme 2 lžíce másla, cibuli s pórkem na něm podusíme. Potom přilijeme víno a rybí vývar, okořeníme oreganem, tymiánem a ostatním kořením.
  • 3
    Vše necháme projít varem, pak do kastrolu vložíme ryby. Při nízké teplotě necháme asi 10 minut táhnout ve vývaru. Potom ryby vyjmeme a udržujeme v teple.
  • 4
    Rybí vývar svaříme na polovinu, přidáme smetanu a opět zredukujeme. Filety přelijeme omáčkou. Jako přílohu podáváme směs bílé a divoké rýže.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.