Pstruh s pórkovou omáčkou
45 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 250mililitrůVývar rybí
- 1200gramůPstruh
- 2kusyPórek
- 1špetkaSůl
- 100gramůMáslo čerstvé
- 250mililitrůVíno bílé
- 0,25lžičkaOregano sušené
- 0,25lžičkaTymián sušený
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 0,5lžičkaČesnek
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaPepř cayenský
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
904 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
49 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli. Očistíme pórek a pokrájíme ho na kolečka. Pstruhy omyjeme, osušíme a posolíme.
- 2V kastrolu rozpustíme 2 lžíce másla, cibuli s pórkem na něm podusíme. Potom přilijeme víno a rybí vývar, okořeníme oreganem, tymiánem a ostatním kořením.
- 3Vše necháme projít varem, pak do kastrolu vložíme ryby. Při nízké teplotě necháme asi 10 minut táhnout ve vývaru. Potom ryby vyjmeme a udržujeme v teple.
- 4Rybí vývar svaříme na polovinu, přidáme smetanu a opět zredukujeme. Filety přelijeme omáčkou. Jako přílohu podáváme směs bílé a divoké rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.