Pstruh v těstíčku s jogurtovou omáčkou
45 min.
Ingredience
- omáčka
- 3kusyRajčata
- 125mililitrůJogurt bílý
- 1špetkaSůl
- 1lžícePažitka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1šálekPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 800gramůPstruh
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
838 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
43 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Mouku smícháme s pivem, solí a žloutky. Zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků a těstíčko necháme asi 10 minut v chladu odležet.
- 2Očištěné a omyté pstruhy podél páteře vykostíme. Vzniklé filety posypeme nasekanou petrželkou, pokapeme citronovou šťávou a obalíme v těstíčku. Porce smažíme v rozpáleném oleji na pánvi dozlatova.
- 3Příprava jogurtové omáčky: Oloupaná rajčata nakrájíme na kostičky a přidáme nasekanou pažitku.
- 4Rajčata s pažitkou rozmícháme v jogurtu, osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou. Vše dobře promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.