Pstruh vařený namodro
75 min.
Ingredience
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
566 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
26 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Mrkev, petržel, celer a pórek opláchneme. Mrkev, celer a petržel oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Z pórku odřízneme kořenovou část a zvadlé listy a potom jej nakrájíme na kolečka.
- 2Do kastrolu vlijeme vodu a vsypeme do ní nakrájenou zeleninu. Přilijeme ocet a vložíme bobkový list, tymián a pepř. Přivedeme k varu, ztlumíme oheň a vaříme 30 minut.
- 3Pstruhy opláchneme pod vodou. Jehlou s navlečenou nití propíchneme ocasní ploutev a skřele ryby a niť stáhneme. Rybu tak stočíme dokola. Na pařák naskládáme svázané ryby a vložíme je do hrnce s vařenou zeleninou. Teplotu stáhneme tak, aby byla pod bodem varu a ryby 15 minut vaříme.
- 4Měkké pstruhy vyjmeme a servírujeme. Ke každé rybě přidáme osminku citronu a plátek másla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.