Pstruh zapečený v anglické slanině
65 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1špetkaPetržel - nať
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaRozmarýn čerstvý
- 1kusCitrony
- 4kusyŠalvěj čerstvá
- 8plátkůAnglická slanina
- 2stroužkyČesnek
- 1kilogramPstruh
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
525 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
30 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Pstruhy omyjeme a osušíme a z obou stran i zevnitř posolíme, potřeme česnekem a citronovou šťávou.
- 2Na bocích ryb uděláme zářezy a dáme do nich nasekanou petrželku. Necháme v lednici uležet.
- 3Na polovině másla podusíme nakrájené žampiony, posolíme a necháme vychladnout.
- 4Pstruhy naplníme žampiony a obtočíme plátky anglické slaniny.
- 5Na máslem vymazaný pekáč dáme pstruhy, posypeme je rozmarýnem a šlavějí a dáme péct na 200 stupňů 35 minut.
- 6Ke konci pečení přidáme nakrájenou cibuli a dopékáme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.