Pstruhová pečená pěna
70 min.
Ingredience
- 800gramůPstruh
- 5kusůVejce slepičí
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 2litrySmetana 16% (pochoutková)
- 30gramůPažitka
- 20gramůMáslo čerstvé
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- Na omáčku
- 1kusCibule
- 50gramůMrkev kořen
- 50gramůPetržel kořen
- 50gramůCeler bulvový
- 50gramůPórek
- 1kusBobkový list
- 2gramyNové koření celé
- 5gramůPepř černý mletý
- 3decilitryVíno bílé
- 1litrVoda pitná
- 100gramůMáslo bylinkové
- 2decilitrySmetana 16% (pochoutková)
- 5gramůSůl
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
858 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
68 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vykuchané pstruhy vykostíme, odřízneme hlavu a ocas a všechny zbytky dáme do hrnce. Přidáme cibuli, kořenovou zeleninu, pórek, bobkový list, sůl, pepř, nové koření, 3 dl vína a 1 l vody. Vše pozvolna vaříme na mírném ohni 30 minut.
- 2Maso z pstruhů rozemeleme, vložíme do mísy a postupně vmícháme vejce, žloutky, smetanu, sůl a pepř. Vzniklou pěnou naplníme máslem vymazané zapékací misky, zakryjeme alobalem, vložíme do pekáče s vodou a dáme péct do středně vyhřáté trouby na 40 minut.
- 3Hotový vývar scedíme, čistý přelijeme do rendlíku a necháme 5 minut povařit, aby se zredukovalo množství na polovinu. Zjemníme smetanou, bylinkovým máslem, dosolíme a dopepříme a necháme přejít varem. Upečené bochánky vyklopíme na talíře, přelijeme hotovou omáčkou a posypeme nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.