Pstruzi dušení v česnekové směsi
25 min.
Ingredience
- 30gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCibule
- 15mililitrůCitronová šťáva
- 10gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 20gramůPažitka
- 150mililitrůVývar rybí
- 50gramůPaprikové lusky čerstvé
- 5mililitrůOmáčka rybí
- 20gramůOlej olivový
- 800gramůPstruh
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
24 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
684 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, kousek papriky nakrájíme na tenké nudličky. Pažitku posekáme najemno, česnek prolisujeme, vykuchané malé pstruhy osolíme a opepříme.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme pstruhy a osmažíme z obou stran. Přisypeme cibuli, papriky a krátce orestujeme. V misce smícháme česnek, pažitku, citronovou šťávu, vývar, rybí omáčku a rozpuštěné máslo, touto směsí pstruhy polijeme. Dusíme 5 minut do měkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.