Pstruzi s hroznovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 1kilogramPstruh
- 1kusCibule
- 50gramůMáslo čerstvé
- 4decilitryVíno bílé
- 5gramůSůl
- 6gramůPepř černý mletý
- 20gramůPažitka
- Na omáčku
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůHroznové víno
- 2decilitrySmetana 16% (pochoutková)
- 50gramůMáslo čerstvé
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
776 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
45 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Vykuchané pstruhy uvnitř i zvenku nasolíme, opepříme a vložíme na cibuli zpěněnou na polovině másla. Krátce opečeme, zalijeme vínem a necháme 10 minut podusit na mírném ohni. Ryby vyjmeme a uchováme v teple, do šťávy přidáme rozpůlené kuličky vína a krátce povaříme. Ze zbylého másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zředíme ji smetanou a vlijeme do šťávy, krátce povaříme do zhoustnutí. Ochutíme citronovou šťávou, osolíme, opepříme.
- 2Pstruhy přelijeme hotovou omáčkou a ozdobíme nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.