Pudink se sýrem a zeleninou
21 min.
Ingredience
- 300gramůŽervé
- 400gramůFazolky ve slaném nálevu - sterilované
- 400gramůMrkev sterilovaná
- 150gramůZakysaná smetana
- 10gramůSaturejka
- 20gramůPomerančová kůra
- 10gramůMáta
- 10gramůPetržel - nať
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 15gramůŽelatina bílá plátky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
366 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
23 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Plátky želatiny vložíme do studené vody, necháme chvíli bobtnat. Nakládanou mrkev scedíme,a rozmixujeme, nakládané fazolky také scedíme a rozmixujeme zvlášť. Petrželku, pažitku a lístky máty posekáme naj emno a vmícháme do žervé. Saturejku nasekáme a zamícháme do fazolkové kaše, strouhanou pomerančovou kůru mícháme do mrkvové kaše. Smetanu přivedeme k varu, odstavíme, přidáme vymačkanou želatinu a mícháme do doby, než se rozpustí. Osolíme, opepříme a stejným třetinovým dílem zalijeme fazolkovou směs, mrkvovou směs a ochucené žervé. Každou směs zvlášť promícháme, postupně ji rozlijeme do čtyř pudinkových formiček. Nejprve zelenou směs dáme na chvíli do ledničky, aby povrch ztuhl, přilijeme směs ze žervé, opět necháme v lednici tuhnout, nakonec mrkvovou směs. Všechny čtyři formičky vložíme do lednice ztuhnout úplně.
- 2Po ztuhnutí vyklopíme tříbarevné pudinky na talířky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.