Pulao rýže
30 min.
Ingredience
- 200gramůRýže Basmati
- 3kusyKardamom
- 2kusyHřebíček
- 3kusyPepř černý celý
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaŠafrán
- 4decilitryVoda pitná
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
182 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
5 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
9 g
Cukr
6 mg
Postup přípravy
- 1Rýži propláchneme několikrát pod studenou vodou a dáme stranou.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, přidáme hřebíček, celý pepř, kardamom a 1 minutu smažíme. Přidáme rýži a smažíme 2 minuty. Přidáme šafrán, vodu, sůl a pod pokličkou vaříme, dokud se voda nevstřebá.
- 3Pulao rýži přendáme do servírovací mísy a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.