Pyré z lilků na listovém těstě

40 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
544 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
40 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilky omyjeme a dáme na nejvyšší stupeň na 5 minut do mikrovlnné trouby. V polovině času otočíme.
  • 2
    Lilky vyjmeme z trouby a necháme 5 minut odležet. Poté rozpůlíme, odstraníme semínka a dužinu lžičkou vydlabeme. Dužinu rozmačkáme na kaši, osolíme, opepříme, přidáme utřený česnek a olej.
  • 3
    Těsto vyválíme na 4 mm silný plát, vykrojíme do koleček dle servírovacích talířků a dáme péct na pečicím papírem vyložený plech po dobu cca 8 minut při 160 °C.
  • 4
    Těsto vyjmeme z trouby, pokryjeme lilkovou pastou, přidáme rajčata pokrájená na plátky. Osolíme, opepříme, lehce pokapeme olivovým olejem a dáme znovu péct na 20 minut při 175 °C.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.