Pyré ze zelené fazolky a máty na topinky
33 min.
Ingredience
- 8plátkůPšenično žitný chleba
- Na dochucení
- Na vaření
- 2litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- Pyré
- 350gramůFazolové lusky zelené
- 1stroužekČesnek
- 1kusBobkový list
- 1lžíceCitrónová šťáva
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
89 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
6 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté mladé fazolové lusky očistíme od stopek a pokrájíme je na menší kousky. Očistíme a rozkrájíme stroužek česneku. Fazolové lusky se solí, bobkovým listem a česnekem vložíme do vroucí osolené vody, vaříme je přibližně 6 minut doměkka. Poté je scedíme, propláchneme pod studenou vodou a necháme okapat.
- 2Mátové lístky a malou snítku kopru si propláchneme v sítu pod studenou vodou, necháme je okapat a posekáme nadrobno. Zelené vypeckované olivy rozkrájíme nadrobno.
- 3Do mixéru dáme fazolové lusky (bez koření), povařený česnek a citrónovou šťávu. Postupně přidáme 3 lžíce olivového oleje a podle hustoty 1-2 lžíce studené vody. Směs rozmixujeme na pyré. Z mixéru fazolové pyré dáme do misky, podle chuti dosolíme, opepříme, přimícháme nadrobno pokrájemé olivy a polovinu bylinek.
- 4Opečeme v toustovači dozlatova plátky bílého žitného chleba. Hned horké je potřeme fazolovým pyré, posypeme zbývajícími bylinkami a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.