Pyré ze zelené fazolky a máty na topinky

33 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
89 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
6 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté mladé fazolové lusky očistíme od stopek a pokrájíme je na menší kousky. Očistíme a rozkrájíme stroužek česneku. Fazolové lusky se solí, bobkovým listem a česnekem vložíme do vroucí osolené vody, vaříme je přibližně 6 minut doměkka. Poté je scedíme, propláchneme pod studenou vodou a necháme okapat.
  • 2
    Mátové lístky a malou snítku kopru si propláchneme v sítu pod studenou vodou, necháme je okapat a posekáme nadrobno. Zelené vypeckované olivy rozkrájíme nadrobno.
  • 3
    Do mixéru dáme fazolové lusky (bez koření), povařený česnek a citrónovou šťávu. Postupně přidáme 3 lžíce olivového oleje a podle hustoty 1-2 lžíce studené vody. Směs rozmixujeme na pyré. Z mixéru fazolové pyré dáme do misky, podle chuti dosolíme, opepříme, přimícháme nadrobno pokrájemé olivy a polovinu bylinek.
  • 4
    Opečeme v toustovači dozlatova plátky bílého žitného chleba. Hned horké je potřeme fazolovým pyré, posypeme zbývajícími bylinkami a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.